Trang phục là một trong những chủ đề rất dễ gặp trong các bài thi quốc tế vì đây là đồ vật vô cùng gần gũi và không thể thiếu trong cuộc sống của chúng ta. Đặc biệt là đối với phái nữ, những người luôn có một niềm đam mê rất lớn đối với thời trang. BEC sẽ cung cấp cho các bạn một số dạng câu hỏi về chủ đề này cùng với cách trả lời sao cho thật ngắn gọn nhưng vẫn đúng trọng tâm và giành được điểm cao nhé.

1. What kind of clothing do you like best?

My favorite kind of clothing is very shiny, dark clothing. I like wearing very interestingly designed clothing when going out, and I like wearing clothes that are suitable for work.

2. What kind of clothing is popular in Vietnam?

From the twentieth century onward, Vietnamese people have worn clothing that is popular internationally. The ao dai is worn by high school girls and also by flight attendants and by women in special events. Men usually wear shirts and trousers when going to work and suits in formal occasions. Young people are wearing more and more brand-name clothing.

3. What kind of clothing do children usually wear?

Most of them have to wear school uniforms while at school. When they get home they change into all kinds of clothing. It's hard to say what particular style they like. Every child is different.

4. What does traditional clothing in Vietnam look like?

Well, for ladies, the traditional clothing for them is always the ao dai. It is long and is decorated with simple designs and made of silk. Men usually wear shirts and trousers.

5. How do older people feel about younger people's clothing?

I think most of them don't really like young people's clothes. They think they're too revealing or just too flashy. Also, they believe the girls are dressing too boldly these days.

Chúc các bạn có những bài học thú vị cùng BEC nha.

Cheers.

 

Like và Follow fanpage BEC English Centre để update thêm các từ vựng và Sample mẫu HOT nhất trong IELTS!

Tham gia ngay cộng đồng IELTS SPEAKING tại BEC : https://bitly.vn/1vby để cập nhật các bài học cũng như đề thi IELTS mới nhất từ cộng đồng các bạn học viên của BEC.

Chúc các bạn ôn tập thật tốt!